sâmbătă, 27 octombrie 2012

Lapte, miere si trandafiri

Finete, cremozitate, hidratare si parfum. Acestea sunt caracteristicile unui sapun bun. Compozita de baza e testata si este emolienta si blanda cu pielea, laptele si mierea nu mai are nevoie de prezentare iar parfumul de trandafiri este relaxant si placut simturilor.





Ingrediente: Grasimi saponificate ( masline, cocos, palmier, ricin, cacao, shea ), lapte de capra, miere de salcam, argila roz, parfum cosmetic de trandafiri.

Stoc epuizat!

Lapte, miere, propolis si ovaz

Desi l-am mai facut nu am apucat sa-l prezint dar pentru ca il folosim cu drag intreaga familie merita sa fie facut cunoscut.
Imi plac caracteristicile pe care le imprima uleiul de cocos in sapun ( tarie, spuma abundenta, sapun care se consuma greu ) dar pentru ca am observat sa imi usuca pielea am inceput sa-l utilizez cu moderatie. In locul lui sunt nelipsite pretioasele unturi de shea si cacao. Uleiul de ricin adaugat cu generozitate alaturi de laptele de capra ( nepasteurizat ), mierea naturala, propolisul glicolic ( fara alcool ) si fulgii macinati  de ovaz transforma acest sapun intr-un adevarat balsam reparator si hidratant pentru piele.

Miroase doar a lapte si miere si este potrivit pentru orice tip de piele chiar si de bebelus nerecomandat insa persoanelor cu alergie la produsele apicole.



Ingrediente: Grasimi saponificate ( masline, cocos, palmier, ricin, cacao, shea ), lapte de capra, miere de salcam, propolis glicolic, fulgi de ovaz.


duminică, 21 octombrie 2012

Lapte de pasare

Laptele de pasare a fost desertul preferat pe care il facea bunica mea. Pentru a retrai un crampei din amitirea copilariei mele am creat acest sapun cu miros delicat de vanilie, cu lapte si ou. 
Galbenusul de ou a colorat frumos acest sapun in galben dar din pacate nu s-a pastrat culoarea iar eu presupun ca acest lucru s-a intamplat de la parfumul cosmetic de vanilie. Da, acest sapun este doar 97% natural si este potrivit pentru cei carora le place aroma de vanilie intr-un sapun natural. Pentru ca uleiul esential de vanilie este destul de scump pentru a obtine un pret accesibil in acest sapun am folosit parfum cosmetic.
Sapunul este realizat din doua sapunuri facute prin metode diferite. Saponificarea s-a facut la "rece" singurele unturi incalzite au fost cel de shea si cel de cacao pentru a putea fi incorporate in celelalte uleiuri.  Partea care a fost galbena contine lapte de capra si galbenusuri de ou si este realizat prin metoda traditionala. Partea alba este sapun crema sau in termeni specifici "whipped soap" adica sapun "batut" deoarece uleiurile sunt batute cu mixerul ca si spuma de ou. Prin aceasta tehnica se obtine sapunul plutitor care este mai usor si mai putin dens. Cu aceasta tehnica este realizat si Curbubeul plutitor.

Sapunul cu ou este faimos din secolul 19  de prin retetele fermierilor. In sapun, galbenusul de ou creaza o spuma bogata, matasoasa si hranitoare si foarte hidratanta.
Datorite spumei luxuriante pe care o face oul se foloseste cu succes in sampoanele solide si sapunurile pentru animale de companie. 



Ingrediente: Grasimi saponificate ( cocos, masline, palmier, shea, cacao, ricin, porumb ), lapte de capra, galbenus de ou, parfum cosmetic de vanilie.

Stoc epuizat!

duminică, 14 octombrie 2012

Sapun de iarna

Bogat in ulei de ricin si unt de cacao si imbibat cu lapte de capra acest sapun va fi un veritabil rasfat in senzonul ce vine cu pasi blanzi. Iarna pielea devine mai sensibila cu tendinta spre uscare chiar crapare. Acest sapun nu are o foarte mare putere de curatare dar va face spume din plin datorita uleiului de ricin si a mierii care are proprietatea de a retine apa in piele.
Pentru a implini acest sapun si al face potrivit pentru sezonul rece l-am parfumat cu uleiuri esentiale de scortisoara, cuisoare si ghimbir, un veritabil cocktail tonic ce va incalzi simturile.





Ingrediente: Grasimi saponificate ( palmier, masline, cacao, ricin, cocos, migdale dulci ), lapte de capra, miere, pudra scortisoara, ulei esential ( scortisoara, cuisoare, ghimbir ).

Stoc epuizat!

Vegan 100%

Foarte populara in Asia datorita calitatilor sale nutritive soia a devenit un aliment tot mai popular mai ales in randul vegetarienilor. Bogat in lecitina, grasimi nesaturate si calciu, in tratamentele cosmetice, laptele de soia regenereaza si hidrateaza pielea, confera fermitate si elasticitate, incetineste imbatranirea tenului.
In sapun este un redutabil concurent al laptelui de capra, recomandat in post :) sau veganilor.
Acest sapun are foarte mult ulei de ricin, curata delicat iar uleiul de catina, petalele de galbenele si uleiul de migdale ii sporesc calitatile fiind potrivit tenului normal dar si persoanelor cu tenul uscat, pielea crapata, sensibila. Uleiurile esentiale de lavanda si ylang ylang, alaturi de putin patchouli si ghimbir pentru fixare parfumeaza placut acest sapun.



Ingrediente: Grasimi saponificate ( palmier, masline, ricin, cocos, cacao, migdale dulci ), lapte de soia, ulei de catina, petale de galbenele, ulei esential ( ylang ylang, lavanda, ghimbir si patchouli).

Stoc epuizat!

Iaurt cu mac

Iaurt cu mac ?!
Saptamanal cumpar lapte de capra de la un domn care are capre la tara. Uneori il consumam, alteori il pun in sapun, alteori se transforma in .... iaurt.
Laptele de capra utilizat extern hraneste pielea si o ajuta sa-si mentina hidratarea. In ingrijirea tenului iaurtul hidrateaza, trateaza arsurile solare, lupra impotriva acneei, atenueaza petele si previne imbatranirea prematura.
Desigur, in sapun iaurtul nu va mai avea aceste afecte, dar contribuie alaturi de o cantitate considerabila de ulei de ricin si unt de cacao si multa miere in realizarea unui sapun bland, hidratant. Semintele de mac macinate ofera o exfoliere blanda iar uleiurile esentiale de eucalipt citrone,  rozmarin si cedru ii dau o nota distincta.




Ingrediente: Grasimi saponificate ( masline, cocos, palmier, cacao, ricin ), iaurt din lapte de capra, miere, mac macinat, ulei esential ( eucalipt citrone, rozmarin, cedru ).

Stoc epuizat!



miercuri, 3 octombrie 2012

Sapun de rufe

Acest sapun nu este destinat vegetarienilor! Glumeam! :) Sau poate nu.... dar avand in vedere ca mai toate sapunurile de toaleta din comert au la baza grasime de porc, acesta fiind destinat doar rufelor...
Da, acest sapun nu este vegetal pentru ca are in compozitie 65% grasime de porc si 35% grasime de cocos. Este un sapun ieftin, dar cu o mare putere de curatare, eficienta lui fiind crescuta si de catre pulberea de nuci  de sapun pe care o contine.


Sapunul de rufe este un ingredient foarte important in prepararea detergentului ecologic, de casa. Reteta de detergent pe care eu folosesc cu succes la spalarea automata a rufelor nu foarte murdare contine in proportii egale: sapun de rufe, soda de rufe si borax. Boraxul, fiind mai greu de procurat se poate inlocui cu bicarbonat de sodiu. La limpezire in loc de balsam, care nu este tocmai ecologic si nici benefic, pentru ca il absorbim in organism din haine, folosesc otet.
Rufele foarte patate le pun la inmuiat cu solutie de sapun sau frec petele manual inainte de a le pune in masina de spalat.

Citric

Imi plac sapunurile care au un miros revigorant, citric.  Prin urmare acest sapun este parfumat cu un trio foarte proaspat: uleiuri esentiale de lamaie, portocale si litsea.
Culoarea verde este naturala si am obtinut-o cu ajutorul clorofilei extrasa din lucerna.



Sapunul este putin astringent folosit pe o piele uscata dar ideal pentru tenul gras sau chiar normal.

Ingrediente: Uleiuri saponificate ( cocos, masline,  cacao, palmier, ricin, avocado); uleiuri esentiale ( portocale, lamaie, litsea ); clorofila.

Stoc epuizat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...