joi, 28 februarie 2013

Ghici ghicitoare...Alepp sa fie oare?

Ma bucur sa vad atatea raspunsuri corecte. Da, am incercat sa fac un sapun Alepp ( saponificat la rece ) cu 25% ulei din fructe de dafin. M-am spalat cu el, desi inca nu e maturat am avut o surpriza placuta. Cremos, emolient si chiar si spumos. Singurul neajuns este ca miroase "altfel". Am incercat sa-i acopar mirosul cu ulei esential de lavanda si mandarine, dar am reusit doar s-o indulcesc putin.

Concursul s-a desfasurat in paralel pe Facebook si pe blog. Iata si persoanele care au raspuns corect:
1. CIRESINA ROMAN
2. NATALIA MIJNZEEP
3. SAPUNPENTRUSUFLET
4. SRYATARA
5. AVRAM ANDREEA


Ciresica, asa a vrut calculatorul sa fi tu castigatoare. Felicitari! Iti voi inmana premiul cat de curand.

Multumesc tuturor celor care ati participat la aceasta ghicitoare!

marți, 26 februarie 2013

Catina cu Lemon verbena

Parfumul de lemon verbena este un parfum citric, revigorant foarte placut.
Despre uleiul de catina va povesteam mai multe la prima editie de sapun Catina.
Asadar un nou sapun spumos dar bland cu pielea, dotat cu ulei de catina si cu un parfum imbietor.



Ingrediente: grasimi saponificate ( masline, palmier, cocos, ricin, cacao, shea, samburi dovleac), bere, miere, ulei de catina, parfum cosmetic de lemon verbena.

luni, 25 februarie 2013

Concurs-ghicitoare cu premii !!!

Castigatorul va primi o bomba efervescenta pentru baie si o bucata din acest deosebit sapun !


Dar sa va spun cate ceva despre acest nou sapun al meu. Este facut doar din doua uleiuri: 75% ulei de masline extravirgin si un ulei pe care il folosesc in premiera.
Despre uleiul pe care l-am folosit pentru prima data va post spune ca a dat acesta minunata culoare verde sapunului, are un miros nu tocmai agreabil si ..cam atat. Daca nu va sti nimeni voi veni cu indicii noi. Concursul dureaza 3 zile iar daca la sfarsit vor fi mai multe persoane care au raspuns corect voi alege aleator un castigator. Succes!



vineri, 22 februarie 2013

Trandafiri si shea

Acesta este cel mai alb sapun pe care l-am facut eu. Culoarea lui este naturala, data de prezenta untului de shea intr-o cantitate generoasa precum si celorlaltor unturi si uleiuri deschise la culoare.
Parfum floral, dulce, benefic pentru psihic, formula hidratanta, hranitoare, toate in noua varianta de Shealux.


Ingrediente: grasimi saponificate ( cocos, masline, shea, palmier, ricin, samburi de struguri);  apa distilata, parfum cosmetic de trandafiri.

Sare, sare, sare...

Sapunul cu sare poate crea dependenta. Cei care l-au descoperit il vor mereu. :)
Despre calitatile lui v-am spus mai pe larg aici.
L-am facut din nou, la fel de placut mirositor si cu un strop de spirulina mai multa.




Ingrediente: Grasimi saponificate ( cocos, masline, ricin, samburi de struguri, avocado ); lapte de cocos;  sare de mare neiodata; spirulina; ulei esential ( lavanda, cedru, patchouli), parfum cosmetic de mare.
.

miercuri, 6 februarie 2013

Cappuccino

Niciun alt sapun nu mi-a curatat pielea asa cum o face sapunul cu zat de cafea. Infuzia tare de cafea si zatul de cafea pe care il contine imbunatateste circulatia si ajuta la exfolierea celulelor moarte, fiind un ajutor de nadejde in zonele cu celulita. Eficient in pregatirea pielii inainte de un epilat sau chiar pentru a indeparta mirosule persistente de pe maini sapunul Cappuccino este unul din sapunurile pe care il utilizez frecvent.
Miroase foarte placut, hidrateaza si ingrijeste pielea datorita laptelui de capra, untului de shea si a uleiului de migdale dulci.




Ingrediente: grasimi saponificate ( palmier, masline, cocos, ricin, cacao, shea, migdale dulci), lapte de capra, infuzie tare de cafea, zat de cafea, parfum cosmetic de cappuccino.

Namol - imbunatatit

Despre calitatile namolului de la Marea Moarta va spuneam in prezentarea primei editii de sapun Namol.
L-am facut din nou adaugand in el un pic de sare de mare si l-am decorat cu argila rosie. 


Ingrediente: grasimi saponificate ( palmier, masline, cocos, ricin, cacao, shea, migdale dulci), namol de la Marea Moarta, sare de mare, argila rosie, uleiuri esentiale ( lavanda, geraniu, ylang ylang, cedru ).




sâmbătă, 2 februarie 2013

Catina

Uleiul de catina aplicat axtern ajuta la regenerarea pielii uscate, vindeca ranile, eczemele, ulceratiile. Datorita continutului mare de vitamina E si C si a provitaminei A, precum si a altor vitamine, minerale si acizi grasi uleiul de catina este considerat un veritabil panaceu universal utilizat cu succes si intern si extern.

Acest sapun contine o cantitate considerabila de ulei de catina, bere si miere pentru o vitaminizare suplimentara precum si o cantate generoasa ulei de ricin si unt de shea si de cacao fiind potrivit oricarui tip de ten.
Uleiul esential de roinita este revigorant si cu actiune antidepresiva, improspateaza si intinereste pielea. Uleiul esential de ylang ylang este un echilibrant nervos si ajuta la regenerarea tegumentului.



Ingrediente: grasimi saponificate ( masline, palmier, cocos, ricin, cacao, shea, samburi dovleac), bere, miere, ulei de catina, ulei esential ( roinita, ylang ylang, litsea, patchouli).

Antiperspirant

Cand am recitit din nou cu atentie ingredientele de pe deodorantul meu solid si am aflat ca are in compozitie si triclosan (un ingredient controversat despre care se spune ca afecteaza inima prin actiunea pe care o are asupra muschiului cardiac si despre care nu exista dovezi ca ar fi eficient d.p.d.v. antibacterian - sursa aici) , desi este un deodorant din categoria celor considerate naturale si cu renume, m-am mobilizat serios si mi-am preparat si primul meu deodorant solid. 
Retete de deodorant solid sunt multiple pe internet, eu mi-am adaptat una care contine: cocos, shea, cacao, ceara, bicarbonat de sodiu, amidon, argila, ulei esential de rozmarin, tea tree, salvie.
Inca n-am resit sa-mi dau seama daca pateaza si hainele, tricourile pe care le port nefiind afectate, ma protejaza chiar multumitor pentru mai mult de 6 ore si miroase foarte placut.
Despre bicarbonatul de sodiu din supermarkeuri se spune ca ar contine aluminiu. Cautand pe google am gasit multe articole care sustin acest lucru, nu pot sa confirm sau sa infirm acest lucru insa eu ma bucur ca am reusit sa-mi achizitionez si sa folosesc bicarbonat de sodiu pur, substanta folosita in laboratoare.

Si cum mi-a placut mult combinatia de uleiuri esentiale, toate cu proprietati antiperspirante, antibacteriene si de reglare a transpiratiei le-am folosit si intr-un sapun deodorant cu bicarbonat de sodiu, care este renumit pentru proprietatile lui antibacteriene, completat cu pulberi de rozmarin si salvie si minunata argila Bocan.



Ingrediente: grasimi saponificate ( masline, palmier, cocos, ricin, cacao, shea, migdale dulci), pulbere de plante ( rozmarin, salvie ), bicarbonat de sodiu, argila Bocan, ulei esential ( rozmarin , tea tree, salvie ). 

Mozaic cu liliac

Varianta anterioara de Mozaic, desi avea o culoare vesela, nu era asortata cu parfumul cosmetic de liliac. Prin urmare, in noua varianta de Mozaic am macerat si radacina de alkanet, dar nu tocmai cantitatea suficienta. 
Acest amanunt insa e mai putin semnificativ. Important este ca acest sapun face o spuma foarte bogata, spala bine, purifica datorita continutului de sare, e putin abraziv de la sapunul cu cafea pe care il contine si  miroase foarte placut fiind potrivit tenului normal si gras.




Ingrediente: grasimi saponificate ( masline, palmier, cocos, ricin, cacao, migdale dulci), sare de mare, sapun cu cafea, parfum cosmetic de liliac, alkanet.

Castilian cu sare

Acest sapun imi place in mod deosebit. Contine sare de mare care este un minunat detoxifiant si purificator fizic si energetic, miroase foarte placut si datorita procentului majoritar de ulei de masline este mai mult decat emolient, potrivit chiar si pentru un ten uscat, deshidratat. 
Nu face o spuma foarte bogata si se consuma mai repede decat alte sapunuri dar are ale calitati care il claseaza in topul preferintelor mele.



Ingrediente: uleiuri saponificate ( masline, ricin ), sare de mare, uleiuri esentiale ( portocale, scortisoara, patchouli).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...