Pagini

marți, 31 iulie 2012

Sapun exfoliant si anticelulitic

Ingrediente: Uleiuri saponificate de: cocos, masline, palmier, ricin,  (unt) shea, floarea soarelui, nuca; ulei de galbenele; ulei esential de grapefruit, lamaita, zat de cafea.

Stoc epuizat!

Sapunul face o spuma generoasa, cremoasa si stabila, este foarte bun exfoliant, potrivit inainte de epilat sau pentru stimularea circulatiei periferice.

luni, 30 iulie 2012

Sapun cu sare si morcov



Ingrediente: Uleiuri saponificate de: cocos, masline, ricin,  (unt) shea; suc de morcov; ulei esential de scortisoara, oregano, melisa; sare de mare.
Stoc epuizat!

sâmbătă, 28 iulie 2012

CacaoLux



Ingrediente: Uleiuri saponificate de: cocos, masline, (unt) cacao ( 15% ), palmier, ricin,   floarea soarelui; ulei esential de ylang-ylang, bergamot; argila roz.
Stoc epuizat!

Boraxul

Boraxul („boratul de sodiu”, „diborat de natriu decahidrat”) este un mineral din clasa boraților.

Boraxul a fost descoperit și descris in anul 1748 de mineralogul suedez „Johan Gottschalk Wallerius” (1709-1785), denumirea provine din limba araba „bauraq – alb”.
Boraxul apare in natura sub forma cristalina sau masiva, asemanator anhidritului, gipsului, sau evaporitului. Boraxul ia nastere prin secarea prin uscare a lacurilor sarate, care sunt numite si lacuri de borax. Mineralul mai poate lua naștere prin sedimentare, sau mai poate fi intalnit in cosurile vulcanilor.
Locurile geografice bogate in borax sunt Kirka in Turcia ca și Boron in California, unde explatarea se face la zi (prin cariere), sau „Borax Lake” și „Searles Lake” California, SUA.
In prezent boraxul se obține aprope exclusiv din kernitul ( Na2B4O7 * 4 H2O) din California.
 De la curatarea geamurilor si oglinzilor, pana la indepartarea petelor si distrugerea insectelor daunatoare, boraxul este un ingredient util in gospodarie.
 Boraxul este utilizat la producerea sapunurilor, dedurizarea apei, la producerea detergentilor. Este utilizat si la producerea dezinfectantilor, insecticidelor, produse pentru curatire si albire. Boraxul protejeaza si lemnul de mucegai.
1. Curata tevile infundate. Inainte de a apela la solutii caustice pentru desfundarea tevilor din bucatarie sau baie, incearca sa gasesti si alte solutii mai putin toxice. Cu ajutorul unei palnii, toarna o jumatate de cana de borax. Toarna apoi treptat doua cani de apa fierbinte. Lasa apoi amestecul sa actioneze timp de 15 minute, dupa care clatesti bine cu apa calda. Daca tevile nu se desfunda, repeta operatiunea.
2. Indeparteaza petele de pe chiuveta. Daca vrei sa scapi definitiv de petele inestetice de pe chiuveta, foloseste boraxul. Prepara o pasta dintr-o cana de borax si 50 de ml de suc de lamaie. Cu ajutorul unui burete, freaca bine portiunea cu pete, dupa care clatesti bine cu apa. Pata ar trebui sa dispara odata cu apa.
 3. Spala geamurile si oglinzile. Pentru geamuri si oglinzi care sa sclipeasca de curatenie, spala-le cu un burete inmuiat intr-o solutie formata din trei de apa si doua linguri de borax.
4. Indeparteaza mucegaiul de pe materialele textile. Pentru a indeparta mucegaiul de pe tapiterie si alte materiale, inmoaie un burete intr-o solutie din jumatate de cana de borax dizolvat in doua cani de apa fierbinte. Freaca apoi in zonele afectate. Lasa sa se inmoaie cateva ore, pana cand pata dispare, dupa care clatesti cu apa. Pentru a indeparta mucegaiul de pe haine, lasa-le intr-un lighean cu doi litri de apa si doua cani de borax.
5. Indeparteaza petele de pe covoare. Tot cu borax poti indeparta si petele de pe covoare si paturi. Umezeste bine zona cu probleme dupa care freci cu putin borax. Lasa sa se usuce, dupa care indeparteaza cu o solutie din otet, apa si sapun.
6. Curata tevile. Din cand in cand este bine sa cureti tevile din bucatarie sau baie. Aceaste zone favorizeaza formarea de bacterii si mucegaiuri. Pentru a le mentine curate, la cateva saptamani este indicat sa torni in tevi 3 linguri de borax si sa lasi sa actioneze timp de o ora, dupa care dai drumul la apa calda.
7. Curata toaleta. Daca vrei sa dezinfectezi vasul de toaleta, cu ajutorul unei perii spala bine cu o solutie formata din jumatate de cana de borax si 4 litri de apa.
8. Elimina mirosul de urina din saltea. Daca ai copii mici, pe care ii inveti sa isi faca nevoile la olita sau la toaleta, primele incercari vor fi intotdeauna dificile. Cei mici nu se vor obisnui imediat cu noua situatie si vor mai uda din cand in cand patul. Pentru a elimina mirosul, umezeste zona respectiva si freaca cu borax. Lasa sa se usuce, dupa care aspiri.
9. Tine la distanta furnicile si buruienile. Daca vrei sa impiedici invazia de buruieni si furnici, presara borax in toate crapaturile din jurul casei. Boraxul va distruge toate buruienile inainte de a inradacina. De asemenea, si furnicile si alte insecte vor fi distruse in acest fel. Ai grija insa ca boraxul sa nu ajunga la plantele de gradina sau la flori, deoarece este toxic si le vei distruge si pe acestea.
REMEDII PE BAZA DE BORAX
Extern (o parte borax in 40 parti apa), el poate fi folosit in tratarea acneei psoriazisului, pruritului vaginal, anal si scrotal, cloasma (pigmentatie a pielii provocata de sarcina sau alte boli precum hepatite, anemii etc.), pentru alinarea mancarimilor provocate de urticarie, in ulceratiile care formeaza cruste etc. Se aplica pe zonele afectate, apoi se panseaza, avand grija ca boraxul sa fie frecvent reinnoit.
Femeile pot face spalaturi vaginale in caz de cistita, leucoree, gonoree, calculi ai vezicii urinare, folosind o solutie dintr-o parte borax si cinci parti apa. Pentru eliminarea parazitilor pielii se va aplica o solutie de borax si otet distilat, 1 la 16 unitati.
Un amestec dintr-o parte borax si zece parti miere se poate aplica pe zona gatului, de 2-3 ori pe zi, in caz de raguseala ce apare mai ales la cantareti. De asemenea, acest unguent se poate folosi si pentru hemoroizi.
Pentru dizolvarea tumorilor, sau chiar in cazul unor glande marite (ex. hipertiroidie) se va aplica local o pasta facuta din parti egale de borax, alaun purificat si lapte-acru.
Boraxul ajuns in contact cu pielea sau ochii, precum si prin inspirare a prafului de borax produce inflamații. Ajuns prin inghitire in tractusul digestiv irita mucoasa, cantitatile mai mari fiind mortale.
Sursa:
http://indianherbal.ro/Borax.html
http://www.gorj-domino.com/cum-sa-folosesti-boraxul-la-curatenia-casei/
Wikipedia