Pagini

miercuri, 26 decembrie 2012

Pasta de dinti naturala facuta acasa

Despre florul din pasta de dinti parerile sunt impartite. Stomatologii il recomanda insa multe articole sustin ca florul este toxic pentru creier, favorizeaza ingalbenirea dintilor si dezvolta cariile, ca de fapt este inca un mit ca si cel cu vaccinurile creat cu un alt scop decat sanatatea omului.
Nu mi-am propus sa tin parte vreunei pareri ci doar sa renunt pe cat posibil sa mai folosesc produse cosmetice din comert.
Asa a aparut nevoia unei paste de dinti naturale facuta din ingrediente accesibile.

Contine:
80 gr argila alba ( caolin )
25 gr carbonat de calciu ( se gaseste la farmacie )
25 gr bicarbonat de sodiu
25 gr sare de mare neiodata fina
5 gr ulei de cocos ( se poate inlocui cu alt ulei  greu perisabil ) 
18 gr glicerina ( se gaseste la farmacie - are rol de a lega compozitia ) 
7 picaturi ulei esential menta
7 picaturi ulei esential salvie
pulbere de macese si spirulina ( optional )
apa ( cat cuprinde )


Desingur, cantitatile sunt orientative iar reteta se poate poate foarte usor personaliza si adapta necesitatilor fiecaruia.
Pasta mea nu e spumanta dar e usor abraziva si dezinfectanta si inlocuieste cu succes pastele naturale pe care le-am gasit in comert.

Daca ai incercat aceasta reteta sau ai incercat alte variante naturale de a-ti curata dantura da-mi de stire.

Lapte si miere

O baza de sapun hidratant si emolient cu lapte de capra integral si miere naturala pentru toate gusturile si tenurile.

 
Lapte miere si propolis
Ingrediente: Grasimi saponificate (masline, cocos, palmier, ricin, cacao, shea ), lapte de capra, miere de salcam, propolis glicolic, fulgi de ovaz.












Lapte si miere
Ingrediente: Grasimi saponificate (masline, cocos, palmier, ricin, cacao, shea), lapte de capra, miere de salcam, petale de galbenele, parfum cosmetic de vanilie.




Masaj
Ingrediente: Grasimi saponificate (masline, cocos, palmier, ricin, cacao, shea), lapte de capra, miere de salcam, mac, parfum cosmetic de vanilie.

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Sampon revitalizant cu ulei de argan si argila rhassoul

Argila pudra Rhassoul este o argila ce se extrage din Maroc, din Muntii Atlas din timpuri cand nu se cunostea inca sapunul. Acesta argila era folosita de triburile berbere pentru curatarea, spalarea si purificarea intregului corp. Argila este un sediment mineral extras din zone protejate si nepoluate, uscata natural la soare si transformata in pudra.
Rhassoul-ul este bogat in minerale precum siliciul, magneziu, potasiu si calciu, acestea detoxifiind tegumentul, prin indepartarea excesului de sebum, a toxinelor si a metalelor din piele. El nu actioneaza doar prin indepartarea impuritatilor din piele ci mai mult, inlocuieste aceste impuritati cu mineralele hranitoare pe care le are in componenta, prin schimbul de ioni.

Rhassoul-ul este foarte eficace pentru tratamentul general al pielii si scalpului, lasandu-le incredibil de curate, eliminand excesul de sebum si toxinele.
In urma studiilor clinice s-a observat ca Rhassoul-ul:
- Imbunatateste textura pielii
- Imbunatateste elasticitatea si fermitatea pielii
- Reduce excesul de sebum
- Reduce scuamele
- Reduce uscaciunea tenului
- Inlatura impuritatile si inchide porii
- Reduce nevoia de hidratare a pielii
- Reduce matreata

Uleiul de argan se produce numai în Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa şi este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume.
Proprietati:
• are proprietati anti imbatranire
• uleiul de Argan contine un mare procent de acizi nesaturati si de vitamina E, ce ii confera proprietati hidratante, nutritive si de protectie contra agresiunilor externe
• se foloseste in tratarea parului, tenului si a unghiilor
• previne uscarea si imbatranirea fiziologica a pielii
• este un tratament excelent pentru parul degradat (ii reda stralucirea), ca balsam pentru maini si unghii
• este recomandat impotriva acneei, a pielii crapate si deshidratate, precum si impotriva arsurilor
• este recomandat tuturor tipurilor de piele.

Alaturi de aceste pretioase ingrediente din Maroc acest sampon solid este imbogatit cu veritabile tonice si revitalizante capilare romanesti: pulbere de urzica si mesteacan, extract de brusture, ulei de catina.
Uleiurile esentiale de lavanda si rozmarin stimuleaza circulatia la nivelul scalpului, stimuleaza cresterea parului si au proprietati antibacteriene.  

Acest sampon mai contine: ulei de ricin in cantitate considerabila ( 23 % ), ulei de avocado presat la rece, miere si bere.



Ingrediente: grasimi saponificate ( masline extravirgin, ricin, cocos, palmier, cacao ) ulei de argan presat la rece, ulei de avocado presat la rece, pulbere de urzica, pulbere de mesteacan, extract de brusture, miere poliflora, argila rhassoul, ulei de catina, bere, ulei esential ( lavanda si rozmarin ).

duminică, 16 decembrie 2012

Poze si o ghicitoare cu premiu

  Uleiuri si unturi topite

Lesie din bere si soda caustica
Uleiuri pretioase, uleiuri esentiale si ierburi macinate

  Grasimi saponificate cu lesie

  .... in care am adaugat la final ierburile, uleiurile esentiale si uleiurile pretioase


  gata!

Poate parea simplu...daca soda nu ar fi caustica...atunci nu s-ar mai face sapun.:)
Am facut cu mult drag acest sampon solid motiv pentru care mi-am propus sa va impartasesc si voua, cei ce vizitati blogul meu, aceasta bucurie.

Si pentru ca imi plac concursurile pe care le organizeaza alte sapunarese mi-am propus sa dau si eu un cadou celui care va ghici uleiul pretios pe care l-am pus in acest sampon solid. 
Cateva informatii despre acest ulei: este extras dintr-un fruct, se foloseste pentru tratarea ranilor si problemelor dermatologice, este nutritiv pentru unghii si par si regenerant pentru piele.

Asadar primul care va ghici uleiul pretios va primi cadou un sapun la alegerea mea si o mostra din acest sampon. Succes!

sâmbătă, 15 decembrie 2012

Lapte, miere si lavanda

Lavanda multa, cedru si patchouli doar pentru fixarea parfumului amestecat cu miros de lapte si miere. Sublim!

Sapun hidratant, emolient si foarte bland, usor exfoliant datorita fainii de orez integral. Este potrivit oricarui tip de piele in special celei uscate.

Imi plac noile mele fome pentru sapun, ideale pentru un sapun - masaj.



Ingrediente: Grasimi saponificate ( palmier, masline, cocos, porumb, cacao, ricin, migdale dulci ), lapte de capra integral, miere, faina de orez integral, ulei esential ( lavanda, cedru si pathouli ).

Bombonel

Desi nu poate fi mancat isi merita din plin numele. Aroma data de combinatia palmarosa, trandafir, santal si cedru este dulce si foarte placuta. Sucul de morcov hraneste pielea cu pretioase vitamine iar mierea e un adevarat balsam pentru piele.
Sapunul este bland si hidratant potrivit oricarui tip de ten in special tenului uscat, ridat, sensibil.




Ingrediente: grasimi saponificate ( palmier, masline, cocos, ricin, cacao, shea, migdale dulci), suc de morcov, miere, argila alba, ulei esential ( cedru, palmarosa ), parfum cosmetic ( trandafir, santal ).


Eucaliptus

Acceasi formula blanda, hidratanta si cremoasa potrivita chiar si pielii uscate, cu miros proaspat de menta si eucalipt, uleiuri esentiale antiseptice ale cailor respiratorii.

Ingrediente: grasimi saponificate ( palmier, masline, cocos, ricin, cacao, shea, migdale dulci), seminte de urucum, argila rosie, uleiuri esentiale ( eucalipt, menta, ghimbir ).


Namol

" Namolul din Marea Moarta intinereste pielea. Ajuta pielea sa reinnoiasca si sa regenereaze celulele, prevenind astfel imbatranirea.
Namolul din Marea Moarta stimuleaza circulatia sangelui. Mineralele fertile si procesul de strangere a namolului sporesc circulatia crescand cantitatea de oxigen si eliminand toxinele din piele, facand tesuturile pielii tonifiate si ferme, facand pielea sa straluceasca si sa para mai tanara. 
Namolul din Marea Moarta curata in profunzime. Indeparteaza impuritatile prin spalarea in profunzime a pielii. Penetreaza porii, absorbind acumularile de mizerie, urmele de machiaj si excesul de sebum.
Namolul din Marea Moarta exfoliaza celulele moarte ale pielii. Granulele fine ale namolului, totusi moale, indeparteaza cu eficacitate celulele de piele moarta, lasand pielii un aspect proaspat si radiant." - citat preluat de pe http://www.mineralium.ro/despre-marea-moarta/.

Aceste informatii sunt valabile pentru impachetarile cu namol. Sapunul nu poate actiona ca si o substanta care se aplica si ramane pe piele o perioada de timp dar ramane pe piele suficient timp ca pielea sa absoarba multe din ingredientele pe care le contine. 
Imbogatit cu namol de la Marea Moarta si cu un parfum foarte atractiv rezultat din combinatia geraniu - lavanda si putin cedru si ylang ylang acest sapun usor abraziv este potrivit oricarui tip de ten dar va fi de mare ajutor in cazul unei pieli cu impuritati, acnee sau imbatranita.
Sapunul contine o mare cantitate de ulei de ricin si unt de shea, este foarte cremos si curata delicat pielea.



Ingrediente: grasimi saponificate ( palmier, masline, cocos, ricin, cacao, shea, migdale dulci), namol de la Marea Moarta, uleiuri esentiale ( lavanda, geraniu, ylang ylang, cedru ).

marți, 4 decembrie 2012

Zen


Pacat ca aparatul meu foto nu reuseste sa redea culoarea acestui sapun. In realitate acest sapun este de un mov placut, aproape cald.
Pulberea de  radacina de alkanet este utilizata ca si colorant natural in sapunuri, rujuri, lotiuni si chiar si pentru a colora otetul, tincturile sau vinul.
Infuzata in uleiurile folosite in sapun poate sa-i dea acestuia o culoare roz, albastra sau mov in functie de ph-ul pe care il are. Decorul l-am facut cu argila rosie iar parfumul este constituit de  o combinatie "zen" data de uleiurile esentiale de lavanda si busuioc alaturi de care am folosit pentru fixare un pic de cedru si ylang ylang.
Sapunul este fin, cremos, bland cu orice tip de piele si contine alaturi de uleiurile de baza o cantitate generoasa de ulei de ricin, unt de shea si de cacao.


Ingrediente: Grasimi saponificate ( masline, cocos, palmier, ricin, shea, cacao ), radacina de alkanet, argila rosie, uleiuri esentiale ( lavanda, busuioc, cedru si ylang ylang ).

Stoc epuizat!