marți, 25 septembrie 2012

Masculin

Acest sapun are o mare putere de curatare fiind recomandat barbatilor dar si femeilor care doresc o curatire eficienta a pielii. Uleiurile esentiale combinate in acest sapun au note masculine, puternice dar combinatia lor este una placuta, exotica. 

Argila albastra de Raciu da culoare si personalitate acestui sapun imbogatindu-l cu foarte multe minerale si oligoeleme. Argila are remarcabile proprietati curative fiind eficienta in probleme de piele: acnee, rani, eczeme, psoriazis, etc.



 Ingrediente: grasimi saponificate ( masline, cocos, palmier, shea,  ricin ), apa distilata, uleiuri esentiale ( lavandin, menta, cedru, patchouli ), argila albastra.
Stoc epuizat!

Uleiul esential de patchouli

Patchouli inseamna in  tamal ( dialect vorbit in India ) "frunze verzi". Nativa din Asia, aceasta planta stufoasa, care poate creste pana la 1 m inaltine, are frunze verzi, paroase, foarte aromate, din care se face uleiul esential.
In cosmetica, uleiul esential de patchouli este folosit ca fixativ de parfumuri datorita mirosului sau intens, persistent, picant, pamantiu folosit in produse unisex sau masculine.
Folosit alaturi de menta, eucalipt, geraniu sau lavanda este antiinflamator fiind eficient impotriva durerilor cauzate de entorse, traumatisme.
Combinat cu ylang ylang, cedru sau cuisoare formeaza un parfum senzual,  afrodisiac.  
Uleiul esential de patchouli este ulei foarte bun pentru piele vindecand pielea crapata, uscata. In combinatie cu lavanda este excelent pentru regerarea celulara, desinfectant si hidratant ideal pentru tratarea ranilor.
Alte utilizari: micoze, eczeme, celulita, ten gras asfixiat.
In cantitati mari acesta are efect sedativ!

vineri, 21 septembrie 2012

Curcubeu plutitor

Inca inainte de Hristos, laptele de capra, a fost un ingredient de mare pret in ritualurile de infrumusetare ale reginelor si femeilor aristocrate, fiind renumit pentru proprietatile sale nutritive, hidratante, emoliente.
Substantele nutritive sunt asimilate in mare parte, rapid, in piele deoarece PH-ul laptelui de capra este apropiat de PH-ul pielii umane.
Fiind bogat in vitamine, minerale, proteine, laptele de capra confera sapunului calitati deosebite fiind de mare ajutor persoanelor alergice, cu piele sensibila, acnee. Este ideal pentru pielea uscata, matura, datorita excelentei puteri de hidratare, vitaminizare dar si pielii normale sau chiar bebelusilor.

Curcubeul plutitor are un parfum delicat de lapte si este colorat natural.
Fiind realizat printr-o metoda speciala, acesta este usor si pluteste deasupra apei facandu-l usor de gasit in cazul in care cade in apa.



Ingrediente: grasimi saponificate ( masline, palmier, cocos, shea,  ricin ), lapte de capra,  ulei de galbenele, ulei de catina, roiba, lucerna, petale de galbenele, miere.

Stoc epuizat!

duminică, 16 septembrie 2012

SheaLux varianta a II-a

Noul SheaLux are mai mult unt de shea, o formula mai blanda, adaptata nevoilor pielii feminine si un parfum dulce floral benefic pielii si psihicului.

Ingrediente: grasimi saponificate ( cocos, masline, shea, palmier, ricin, samburi de struguri);  macerat uleios de cuisoare, apa distilata, suc de pepene rosu, ulei esential ( palmarosa, cuisoare), argila alba.
Stoc epuizat!

Ulei esential de cuisoare

Originar din insulele vulcanice ale Indoneziei arborele de cuisoare face parte din categoria plantelor vesnic verzi, ajungand chiar si la 10 m fiind impodobit cu flori deosebit de frumoase.
Exista doua tipuri de ulei esential de cuisoare: cel obtinut din bobocii florali si cel obtinut din frunzele arborelui de cuisoare.
Primul si cel mai pretios este cel obtinut din bobocii florali inainte de deschidere si apoi uscati. Acesta are extraordinare proprietati antibacteriane, antiinfectioase, antiinflamatoare, antivirale, purificante si afrodiasiace.
Parfumul cuisoarelor stimuleaza fizic si intelectual fiind puternic neurotonic .
Uleiul esential de cuisoare se foloseste  in cosmetica in special in uleiul de masaj avand efect de calmare al durerilor si relaxare nervoasa. In sapun se foloseste datorita proprietatilor lui antiseptice.
Nu se recomanda utilizarea acestuia de catre femeile insarcinate si cele care alapteaza, precum si de catre copiii sub 6 ani. Nu se recomanda utilizarea acestuia nediluat putand provoca iritatii ale pielii, dermatite.
Se poate combina cu succes cu : busuioc, rozmarin, geraniu, lavanda, portocale, lamai, palmarosa, ghimbir, santal, ylang ylang, trandafir.

Ulei esential de palmarosa

Nativ in India si Pakistan, uleiul de palmarosa are un parfum care aduce a geraniu si trandafir ceea ce il face un ingredient foarte popular in sapunuri, parfumuri si cosmetice si, de asemenea, utilizat ca aroma de tutun.
Palmarosa este o planta erbacee, salbatica, cu frunze si flori aromate, a carei tulpini lungi si subtiri pot ajunge pana la 3  m.
Datorita parfumului asemanator trandafirului acesta a fost adesea folosit de catre comercianti pentru a falsifica uleiul esential de trandafir.

Uleiul de palmarosa este benefic in special in ingrijirea pielii din cauza proprietatii sale hidratante. Acesta stimuleaza regenearea celulelor si regleaza productia de sebum, fiind recomandat oricarui tip de ten, in special celui uscat, dar si acneic. Are efect benefic in micoze, eczeme infectii.
Parfumul lui are efecte pozitive asupra stresului, anxietatii si epuizarii nervoase.
Uleiul esential poate fi combinat cu : ylang ylang, lime, geraniu, bergamot, rozmarin , cuisoare.

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Sampon solid natural cu shikakai

Dupa o prima experienta reusita am prins curaj si am imbunatatit aceasta reteta cu pudra de shikakai.

Pe site-ul http://www.orchideablu.ro am gasit urmatoarele informatii:
Pudra de Shikakai este obtinuta din fructele arbustului Acacia Concinna care creste in India centrala si este folosita in medicina ayurvedica. In India, pudra de shikakai este folosita pentru ingrijirea, regenerarea si infrumusetarea parului. Cunoscuta pentru proprietatile sale benefice pentru par, pudra de Shikakaki este utilizata sub forma de pudra sau ca ingredient in produse pentru ingrijirea parului (sampon, balsam, masca, etc). Bogata in saponine, pudra de Shikakai ori pudra de Nuci de Sapun este un sampon vegetal 100% natural si o alternativa pentru sampoanele conventionale pline de ingrediente chimice.

Pudra de Shikakai denumita si “fructul pentru par” este indicata pentru toate tipurile de par, inclusiv pentru parul vopsit, lipsit de vitalitate sau tern. Spala in  mod delicat fara sa altereze ph-ul pielii, stimuleaza cresterea parului si ajuta la intarirea radacinii acestuia. Pudra de Shikakai spala eficient parul chiar daca face putina spuma, si-l lasa matasos, stralucitor si usor de pieptanat. Nu este nevoie sa se foloseasca un balsam de par intrucat pudra de shikakai conditioneaza parul ca un balsam de par.

Proprietati:
•Spala delicat si eficient parul si scalpul
•Reda parului forta intarind radacina si firele de par
•Previne despicarea varfurilor
•Stimuleaza regenerarea si cresterea parului
•Descurca parul si il lasa stralucitor, matasos si sanatos
 •Combate formarea matretii


Asa ca ce a fost a devenit si mai bun iar pentru un plus de hidratare am adautat ulei de neem ( un remediu eficient folosit in caderea parului, matreata ).

Ingrediente: Grasimi saponificate ( masline, cocos, ricin, cacao, porumb, avocado, neem), infuzie concentrata de salvie, galbenus de ou, ulei esential ( tea tree, rozmarin), pudra de shikakai.

Stoc epuizat!


Nu este estetic pentru ca m-am grabit sa-l scot din firme dar face spume, spume....si spala foarte bine.

Nu stiu cum sunt altii cand fac sapun dar eu sunt tare incantata cand il fac si apoi cand ma bucur de calitatile lui.

De ce m-am apucat eu sa fac sapun?

Am folosit ani de zile aceeasi marca de sampon antimatreata binecunoscuta datorita multor reclame in care este prezentat la televizor.  Eu am un par normal, nepretentios pe care il spal o data pe saptamana. Nu am avut nici matreata, nici manifestari neplacute nimic care sa prevada vreo modificare in obiceiurile mele privind igiena parului. Poate doar multe recipiente aruncate si mai putin bani in buzunar...pentru ca nu este chiar un sampon ieftin.
Am folost ani de zile asa zise "sapunuri" din comert, deodorante, cosmetice, substante de curatat si un intreg arsenal de substante mai mult sau mai putin naturale....dar......

Cautand informatii despre parazitii intestinali am descoperit cartea "Vindecarea tuturor formelor de cancer" scrisa de Hulda Regehr Clark. In aceasta carte se insita asupra faptului ca toate produsele pe care le ingeram sau le folosim in igiena sunt contaminate cu substante periculoase cum ar fi: benzen, aluminiu, plumb, mercur, titan, alcool izopropilic, crom, coloranti si conservanti sintetici, etc....substante responsabile de multe neajunsuri: cancer, SIDA, paraziti, etc. Hulda Clark recomanda persoanelor cu probleme de sanatate renuntarea la orice forma de contaminare cu aceste substante nocive. De asemenea autoarea insista sa fim atenti asupra produselor asa zis "naturale" care au impanzit piata si care contin substante nedeclarate pe etichete ( producatorii folosesc cantitati sub nivelele pe care trebuie sa le indice ). Partea a doua a cartii este plina de retete si alternative sanatoase care ne pot ajuta sa evadam din acest sistem bine programat de cei care ne privesc doar ca niste consumatori, fara sa dea importanta sanatatii.
Incepand de la sapun, pasta de dinti, detergent, produse cosmetice, produse pentru curatenie sau mancaruri, toate pot fi facute acasa, cu putin efort si cu costuri minime.
Multumesc Lui Dumnezeu, am o sanatate buna, asa ca nimic cu m-ar fi determinat sa fiu atenta la aceste aspecte.

Pentru ca la al doilea copil folosesc scutece lavabile ( regret faptul ca la primul copil am poluat mediul cu mii de scutece care nu se vor degrada decat in multi zeci de ani ...dar ....bine ca nu am perseverat ) care pentru a fi protejate ( in special chilotei de protectie ) au nevoie de un detergent ecologic si foarte bland si ce am gasit in comertul nostru este foarte scump am cautat variante mai ieftine si la indemana. Asa a incoltit in mintea mea ideea de a face sapun. Sapunul natural reprezenta pentru mine rezolvarea multor probleme. Desigur, daca nu sti nimic despre acest lucru, nu e tocmai treaba la indemana oricui. Sunt necesare cateva ustensile si ingrediente pe care nu le gasesti in supermarket. Dar multumita unor fete dragute pe care le-am intalnit pe forumul Super-parinti m-am dumirit si am reusit sa pun cap la cap multimea de informatii pe care am gasit-o pe internet.

Asa s-a nascut primul meu sapun facut din cocos, masline, palmier, ricin si cacao, tarate si miere....
o reusita care m-a incurajat sa merg mai departe.

Si cum spunea si Hulda Clark sunt multe produse "naturale" ..asa am cumparat si eu un sampon solid "natural" pe a carui eticheta in  limba engleza am gasit citind mai atent alaturi de ulei de nuca, ulei de ricin, brusure, cimbru si oregano urmatoarele substante "naturale": cocamide DEA, BHA, Tetrasodium EDTA.

Gata, am zis!!!!
Ajunge, nu mai vreau produsele lor "naturale"!
Imi voi face eu produse NATURALE!

Am inceput sa testez pe parul meu nepretentios din sapunurile pe care mi le-am facut fara sa ma declar multumita de rezultat. Aceasta pana in ziua in care am considerat eu ca s-a uscat primul meu sampon solid  pe care l-am facut si care continea: cocos, ricin ( 26% ), masline, porumb, avocado si jojoba, ou, tea tree, rozmarin. Rezultatul, dupa 5 saptamani de maturare, a fost un sampon cu un PH mic si care face pe par o spuma abundenta, lasand parul curat, foarte putin aspru daca nu il limpeazeam cu solutie cu otet.

M-am indragostit subit de el si prin urmare de la mic la mare l-am folosit cu totii cu succes.

Si cum tot ce e bun se poate imbunatatii....va urma....

joi, 6 septembrie 2012

Sapun anticelulitic si exfoliant - varianta II

Cafea, pudra de scortisoara, infuzie concentrata de ceai verde, ulei esential de scortisoara alaturi de mult ulei de masline si unt de cacao sunt principalele ingrediente ale acestei noi formule de sapun anticelulitic.



Ceaiul verde contine polifenoli care sunt puternic antioxidanti. Ceaiul verde protejeaza pielea impotriva efectelor adverse ale radiatilor UV ale soarelui, are efect antibacterian, reduce inflamatiile, reduce acneea si detoxifica tesuturile. 
Ceaiul verde contine teofilina din belsug, care are o actiune drenanta similara cafeinei in curele de slabit, polifenoli - intr-o cantitate printre cele mai mari gasite vreodata in natura, fiind puternic anti-oxidanti.
Utilizata extern scortisoara are o actiune antibacteriana, antiparazitara, antimicotica, analgezica si anticelulitica prin intensificarea circulatiei la nivelul pielii si a tesuturilor subcutanate.
Zatul de cafea, prezent din belsug in acest sapun, ofera un masaj ferm si un gomaj eficient, stimuleaza circulatia periferica. De asemenea zatul de cafea este eficient in eliminarea mirosurilor persistente neplacute.

Ingrediente: Grasimi saponificate ( masline, cocos, palmier, cacao, ricin, ); ceai verde; ulei esential ( scortisoara, eucalipt citrone ); zat de cafea.

Stoc epuizat!

miercuri, 5 septembrie 2012

Lapte si sare

Sapunul cu lapte de cocos curata pielea in profunzime fara sa o usuce, fara sa o irite. Laptele de cocos este plin de acizi grasi care ajuta la indepartarea murdariei, impuritatilor, petelor si a pielii moarte. Sapunurile cu lapte de cocos sunt o optiune excelenta pentru cei cu pielea sensibila datorita proprietatii lor calmante.
Laptele de cocos are un continut ridicat de grasimi si acizi grasi care hidrateaza intens pielea. Desi ofera o curatire profunda nu indeparteaza uleiurile naturale din piele lasand-o neteda, moale si hidratata.
Laptele de cocos este bogat in vitamina E. Folosit in mod regulat ajuta la vindecarea pielii foarte uscate, crapata sau iritata.

Sarea de mare este plina de minerale benefice pentru piele cum ar fi magneziun, zinc, calciu, potasiu si multe altele. Sarea de mare absoarbe toxinele din corp fiind in acelasi timp un catalizator favorizand absorbtia mai usoara a glicerinei in piele. Sapunul cu un continut mare de sare este antiinflamator, stimuleaza metabolismul si circulatia fiind potrivit pentru pielea sensibila, iritata. De asemenea ajuta in ameliorarea acneei la adolescenti.
Sapunul cu sare dureaza de doua ori mai mult decat un sapun natural obisnuit datorita continutului mare de minerale.



Ingrediente: Grasimi saponificate ( cocos, masline, ricin, samburi de struguri, avocado ); lapte de cocos;  ulei esential de lavanda, pachouli; sare de mare neiodata.
Stoc epuizat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...