duminică, 16 septembrie 2012

Ulei esential de palmarosa

Nativ in India si Pakistan, uleiul de palmarosa are un parfum care aduce a geraniu si trandafir ceea ce il face un ingredient foarte popular in sapunuri, parfumuri si cosmetice si, de asemenea, utilizat ca aroma de tutun.
Palmarosa este o planta erbacee, salbatica, cu frunze si flori aromate, a carei tulpini lungi si subtiri pot ajunge pana la 3  m.
Datorita parfumului asemanator trandafirului acesta a fost adesea folosit de catre comercianti pentru a falsifica uleiul esential de trandafir.

Uleiul de palmarosa este benefic in special in ingrijirea pielii din cauza proprietatii sale hidratante. Acesta stimuleaza regenearea celulelor si regleaza productia de sebum, fiind recomandat oricarui tip de ten, in special celui uscat, dar si acneic. Are efect benefic in micoze, eczeme infectii.
Parfumul lui are efecte pozitive asupra stresului, anxietatii si epuizarii nervoase.
Uleiul esential poate fi combinat cu : ylang ylang, lime, geraniu, bergamot, rozmarin , cuisoare.

2 comentarii:

  1. Waw, asta da informatiie valoroasa!

    Feel free to surf to my web site ... anunturi

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun si util review-ul. Multumim!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...