sâmbătă, 8 septembrie 2012

De ce m-am apucat eu sa fac sapun?

Am folosit ani de zile aceeasi marca de sampon antimatreata binecunoscuta datorita multor reclame in care este prezentat la televizor.  Eu am un par normal, nepretentios pe care il spal o data pe saptamana. Nu am avut nici matreata, nici manifestari neplacute nimic care sa prevada vreo modificare in obiceiurile mele privind igiena parului. Poate doar multe recipiente aruncate si mai putin bani in buzunar...pentru ca nu este chiar un sampon ieftin.
Am folost ani de zile asa zise "sapunuri" din comert, deodorante, cosmetice, substante de curatat si un intreg arsenal de substante mai mult sau mai putin naturale....dar......

Cautand informatii despre parazitii intestinali am descoperit cartea "Vindecarea tuturor formelor de cancer" scrisa de Hulda Regehr Clark. In aceasta carte se insita asupra faptului ca toate produsele pe care le ingeram sau le folosim in igiena sunt contaminate cu substante periculoase cum ar fi: benzen, aluminiu, plumb, mercur, titan, alcool izopropilic, crom, coloranti si conservanti sintetici, etc....substante responsabile de multe neajunsuri: cancer, SIDA, paraziti, etc. Hulda Clark recomanda persoanelor cu probleme de sanatate renuntarea la orice forma de contaminare cu aceste substante nocive. De asemenea autoarea insista sa fim atenti asupra produselor asa zis "naturale" care au impanzit piata si care contin substante nedeclarate pe etichete ( producatorii folosesc cantitati sub nivelele pe care trebuie sa le indice ). Partea a doua a cartii este plina de retete si alternative sanatoase care ne pot ajuta sa evadam din acest sistem bine programat de cei care ne privesc doar ca niste consumatori, fara sa dea importanta sanatatii.
Incepand de la sapun, pasta de dinti, detergent, produse cosmetice, produse pentru curatenie sau mancaruri, toate pot fi facute acasa, cu putin efort si cu costuri minime.
Multumesc Lui Dumnezeu, am o sanatate buna, asa ca nimic cu m-ar fi determinat sa fiu atenta la aceste aspecte.

Pentru ca la al doilea copil folosesc scutece lavabile ( regret faptul ca la primul copil am poluat mediul cu mii de scutece care nu se vor degrada decat in multi zeci de ani ...dar ....bine ca nu am perseverat ) care pentru a fi protejate ( in special chilotei de protectie ) au nevoie de un detergent ecologic si foarte bland si ce am gasit in comertul nostru este foarte scump am cautat variante mai ieftine si la indemana. Asa a incoltit in mintea mea ideea de a face sapun. Sapunul natural reprezenta pentru mine rezolvarea multor probleme. Desigur, daca nu sti nimic despre acest lucru, nu e tocmai treaba la indemana oricui. Sunt necesare cateva ustensile si ingrediente pe care nu le gasesti in supermarket. Dar multumita unor fete dragute pe care le-am intalnit pe forumul Super-parinti m-am dumirit si am reusit sa pun cap la cap multimea de informatii pe care am gasit-o pe internet.

Asa s-a nascut primul meu sapun facut din cocos, masline, palmier, ricin si cacao, tarate si miere....
o reusita care m-a incurajat sa merg mai departe.

Si cum spunea si Hulda Clark sunt multe produse "naturale" ..asa am cumparat si eu un sampon solid "natural" pe a carui eticheta in  limba engleza am gasit citind mai atent alaturi de ulei de nuca, ulei de ricin, brusure, cimbru si oregano urmatoarele substante "naturale": cocamide DEA, BHA, Tetrasodium EDTA.

Gata, am zis!!!!
Ajunge, nu mai vreau produsele lor "naturale"!
Imi voi face eu produse NATURALE!

Am inceput sa testez pe parul meu nepretentios din sapunurile pe care mi le-am facut fara sa ma declar multumita de rezultat. Aceasta pana in ziua in care am considerat eu ca s-a uscat primul meu sampon solid  pe care l-am facut si care continea: cocos, ricin ( 26% ), masline, porumb, avocado si jojoba, ou, tea tree, rozmarin. Rezultatul, dupa 5 saptamani de maturare, a fost un sampon cu un PH mic si care face pe par o spuma abundenta, lasand parul curat, foarte putin aspru daca nu il limpeazeam cu solutie cu otet.

M-am indragostit subit de el si prin urmare de la mic la mare l-am folosit cu totii cu succes.

Si cum tot ce e bun se poate imbunatatii....va urma....

3 comentarii:

  1. Wow, incredіblе blog layοut! Нow long haνe уou been blogging for?
    you maκe blogging look easy. The ovеrall look of your
    websіte is magnificent, аs well aѕ the content!
    Visit my website - Swobb Romania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Swobb men, this is my real very first blog. Blogging is easy, soaping is nice :). Thank you for you visit and for you kind words and succes!

      Ștergere
  2. You actually make іt seem so easy with уouг pгesentatіon but I finԁ this matter tо bе
    really something that I think I wοuld never understanԁ.
    It seems too complicated anԁ very broad for me.
    I am looking foгwаrd for your nеxt ρost,
    I will tгу to get the hang of it!
    Also visit my web page ... Curatenie bio

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...