sâmbătă, 8 septembrie 2012

Sampon solid natural cu shikakai

Dupa o prima experienta reusita am prins curaj si am imbunatatit aceasta reteta cu pudra de shikakai.

Pe site-ul http://www.orchideablu.ro am gasit urmatoarele informatii:
Pudra de Shikakai este obtinuta din fructele arbustului Acacia Concinna care creste in India centrala si este folosita in medicina ayurvedica. In India, pudra de shikakai este folosita pentru ingrijirea, regenerarea si infrumusetarea parului. Cunoscuta pentru proprietatile sale benefice pentru par, pudra de Shikakaki este utilizata sub forma de pudra sau ca ingredient in produse pentru ingrijirea parului (sampon, balsam, masca, etc). Bogata in saponine, pudra de Shikakai ori pudra de Nuci de Sapun este un sampon vegetal 100% natural si o alternativa pentru sampoanele conventionale pline de ingrediente chimice.

Pudra de Shikakai denumita si “fructul pentru par” este indicata pentru toate tipurile de par, inclusiv pentru parul vopsit, lipsit de vitalitate sau tern. Spala in  mod delicat fara sa altereze ph-ul pielii, stimuleaza cresterea parului si ajuta la intarirea radacinii acestuia. Pudra de Shikakai spala eficient parul chiar daca face putina spuma, si-l lasa matasos, stralucitor si usor de pieptanat. Nu este nevoie sa se foloseasca un balsam de par intrucat pudra de shikakai conditioneaza parul ca un balsam de par.

Proprietati:
•Spala delicat si eficient parul si scalpul
•Reda parului forta intarind radacina si firele de par
•Previne despicarea varfurilor
•Stimuleaza regenerarea si cresterea parului
•Descurca parul si il lasa stralucitor, matasos si sanatos
 •Combate formarea matretii


Asa ca ce a fost a devenit si mai bun iar pentru un plus de hidratare am adautat ulei de neem ( un remediu eficient folosit in caderea parului, matreata ).

Ingrediente: Grasimi saponificate ( masline, cocos, ricin, cacao, porumb, avocado, neem), infuzie concentrata de salvie, galbenus de ou, ulei esential ( tea tree, rozmarin), pudra de shikakai.

Stoc epuizat!


Nu este estetic pentru ca m-am grabit sa-l scot din firme dar face spume, spume....si spala foarte bine.

Nu stiu cum sunt altii cand fac sapun dar eu sunt tare incantata cand il fac si apoi cand ma bucur de calitatile lui.

8 comentarii:

  1. <3 Ma impac super cu el! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. doresc sa stiti despre acest sampon solid ca are foarte bun efect de curatire ,hidratare , regenereaza unde e nevoie,parul chiar isi pastreaza forma naturala (ma refer mai ales la persoanele cu par cret de la natura!) :) si Da,clatirea se face cu apa si otet. folositi cu entuziasm!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu uitati,da-ti timp parului (si scalpului) sa se obisnuiasca ,cu schimbarea,cu produsul nou,acesta fiind cu un continut total schimbat fata de produsele existente in general pe piata comerciala! va rog faceti diferenta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce imi place foarte tare la el e ca desi curata si degreseaza complet in timpul spalarii, dupa uscare parul nu devine aspru si incalcit, ci isi reia elasticitatea, iar ca efect neasteptat, inca de la prima spalare mi-au cazut mult mai putine fire de par decat inainte. Nu se potriveste insa oricarui, prietenul meu spune ca nu se impaca asa bine cu el, deci cred ca depinde de PH. Personal, ma ajuta mai mult decat orice sampon din comert pe care l-am incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur bucur mult ca-ti place si-ti face bine acest sampon. Sincer, eu il iubesc si-l folosesc cu mare placere. In ce fel nu se impaca prietenul tau cu el?

      Ștergere
  5. Mi-a spus ca a 2-a zi dupa spalare isi simte parul imbacsit si il mananca scalpul. Dar intre timp ne-am lamurit care era problema, noi nu am folosit otet pentru clatire.. deci nu samponul era de vina, ci modul de utilizare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, la inceput e important sa ajutam parul si scalpul cu aceste clatiri cu solutie de otet. eu nu mai clatesc parul cu otet....dupa luni de folosire a samponului solid parul meu s-a obisnuit si nu mai am nevoie.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...