duminică, 21 octombrie 2012

Lapte de pasare

Laptele de pasare a fost desertul preferat pe care il facea bunica mea. Pentru a retrai un crampei din amitirea copilariei mele am creat acest sapun cu miros delicat de vanilie, cu lapte si ou. 
Galbenusul de ou a colorat frumos acest sapun in galben dar din pacate nu s-a pastrat culoarea iar eu presupun ca acest lucru s-a intamplat de la parfumul cosmetic de vanilie. Da, acest sapun este doar 97% natural si este potrivit pentru cei carora le place aroma de vanilie intr-un sapun natural. Pentru ca uleiul esential de vanilie este destul de scump pentru a obtine un pret accesibil in acest sapun am folosit parfum cosmetic.
Sapunul este realizat din doua sapunuri facute prin metode diferite. Saponificarea s-a facut la "rece" singurele unturi incalzite au fost cel de shea si cel de cacao pentru a putea fi incorporate in celelalte uleiuri.  Partea care a fost galbena contine lapte de capra si galbenusuri de ou si este realizat prin metoda traditionala. Partea alba este sapun crema sau in termeni specifici "whipped soap" adica sapun "batut" deoarece uleiurile sunt batute cu mixerul ca si spuma de ou. Prin aceasta tehnica se obtine sapunul plutitor care este mai usor si mai putin dens. Cu aceasta tehnica este realizat si Curbubeul plutitor.

Sapunul cu ou este faimos din secolul 19  de prin retetele fermierilor. In sapun, galbenusul de ou creaza o spuma bogata, matasoasa si hranitoare si foarte hidratanta.
Datorite spumei luxuriante pe care o face oul se foloseste cu succes in sampoanele solide si sapunurile pentru animale de companie. 



Ingrediente: Grasimi saponificate ( cocos, masline, palmier, shea, cacao, ricin, porumb ), lapte de capra, galbenus de ou, parfum cosmetic de vanilie.

Stoc epuizat!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...