miercuri, 3 octombrie 2012

Sapun de rufe

Acest sapun nu este destinat vegetarienilor! Glumeam! :) Sau poate nu.... dar avand in vedere ca mai toate sapunurile de toaleta din comert au la baza grasime de porc, acesta fiind destinat doar rufelor...
Da, acest sapun nu este vegetal pentru ca are in compozitie 65% grasime de porc si 35% grasime de cocos. Este un sapun ieftin, dar cu o mare putere de curatare, eficienta lui fiind crescuta si de catre pulberea de nuci  de sapun pe care o contine.


Sapunul de rufe este un ingredient foarte important in prepararea detergentului ecologic, de casa. Reteta de detergent pe care eu folosesc cu succes la spalarea automata a rufelor nu foarte murdare contine in proportii egale: sapun de rufe, soda de rufe si borax. Boraxul, fiind mai greu de procurat se poate inlocui cu bicarbonat de sodiu. La limpezire in loc de balsam, care nu este tocmai ecologic si nici benefic, pentru ca il absorbim in organism din haine, folosesc otet.
Rufele foarte patate le pun la inmuiat cu solutie de sapun sau frec petele manual inainte de a le pune in masina de spalat.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...