sâmbătă, 2 februarie 2013

Antiperspirant

Cand am recitit din nou cu atentie ingredientele de pe deodorantul meu solid si am aflat ca are in compozitie si triclosan (un ingredient controversat despre care se spune ca afecteaza inima prin actiunea pe care o are asupra muschiului cardiac si despre care nu exista dovezi ca ar fi eficient d.p.d.v. antibacterian - sursa aici) , desi este un deodorant din categoria celor considerate naturale si cu renume, m-am mobilizat serios si mi-am preparat si primul meu deodorant solid. 
Retete de deodorant solid sunt multiple pe internet, eu mi-am adaptat una care contine: cocos, shea, cacao, ceara, bicarbonat de sodiu, amidon, argila, ulei esential de rozmarin, tea tree, salvie.
Inca n-am resit sa-mi dau seama daca pateaza si hainele, tricourile pe care le port nefiind afectate, ma protejaza chiar multumitor pentru mai mult de 6 ore si miroase foarte placut.
Despre bicarbonatul de sodiu din supermarkeuri se spune ca ar contine aluminiu. Cautand pe google am gasit multe articole care sustin acest lucru, nu pot sa confirm sau sa infirm acest lucru insa eu ma bucur ca am reusit sa-mi achizitionez si sa folosesc bicarbonat de sodiu pur, substanta folosita in laboratoare.

Si cum mi-a placut mult combinatia de uleiuri esentiale, toate cu proprietati antiperspirante, antibacteriene si de reglare a transpiratiei le-am folosit si intr-un sapun deodorant cu bicarbonat de sodiu, care este renumit pentru proprietatile lui antibacteriene, completat cu pulberi de rozmarin si salvie si minunata argila Bocan.



Ingrediente: grasimi saponificate ( masline, palmier, cocos, ricin, cacao, shea, migdale dulci), pulbere de plante ( rozmarin, salvie ), bicarbonat de sodiu, argila Bocan, ulei esential ( rozmarin , tea tree, salvie ). 

7 comentarii:

  1. chiar nu stiam ca pina si bicarbonatul de sodiu e cu "adausuri"!
    felicitari pentru produse si informatii pretioase!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc Elena!
    tocmai am povestit cu o studenta la farmacie si-mi spunea ca au facut teste in facultate si ca doar anumite marci de bicarbonat au aluminiu. mi-a promis o lista cu marcile in care a depistat prezenta aluminiului. daca mi-o da am s-o postez.

    RăspundețiȘtergere
  3. am rezultate foarte bune cu aceasta "Noutate"(de sapun)! am relatari serioase,dupa folosire,chiar de la citeva persoane,care nu sunt cunostinte comune asta inseamna ca sunt foarte multumite,curata,odorizeaza,da senzatie de
    prospetime intreaga Zi!

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ziua ! antiperspirantul trebuie tinut la frigider?

    RăspundețiȘtergere
  5. antiperspirantul trebuie tinut la frigider?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In principiu nu. Dar ar fi bine sa stea la o temperatura de maxim 20 gr.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...